AppWijs, voor jou als leerling

Yes! Eindelijk, hij is er: dé biologie-app voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Geen app voor de docent, maar een app voor jou waarmee je op een leuke en makkelijke manier kunt oefenen voor jouw volgende biologie toets.

Lees wat AppWijs voor jou kan betekenen!

App screen
App screen 2

Heeft uw kind moeite met biologie?

Biologie is voor veel kinderen een moeilijk vak. Bij biologie komt veel theorie kijken, daarnaast dient de leerling ook verbanden te kunnen leggen met de praktijk. AppWijs helpt uw kind om op een speelse manier beter te worden in het vak biologie.

Meer informatie voor ouders

Kunnen docenten deze app gebruiken?

De app kan gebruikt worden in de klas, als extra oefening of als voorbereiding op een toets. De app kan ook door de leerlingen thuis gebruikt worden en is uitermate geschikt voor leerlingen die veel moeite hebben met het vak biologie.

Meer informatie voor docenten

App screen 3

Hoe het begon

AppWijs komt voort uit de groeiende onvrede van een docent biologie in het voortgezet onderwijs. Voor het leren van een toets zijn de leerlingen aangewezen op de bestaande lesboeken en samenvattingen in pdf-vorm. Niet wetende wat hij zichzelf allemaal op de hals zou halen vroeg hij zichzelf af: “Hoe kunnen we het leren voor een toets nou wat leuker en uitdagender maken?”.

Na overleg met een bevriende programmeur en heel wat hersenspinsels verder, rees het idee om een app te maken waarmee leerlingen zelf hun kennis kunnen toetsen. Het idee bedenken is één maar de uitvoering bleek heel wat voeten in de aarde te hebben. Allereerst moesten er zaken uitgezocht worden omtrent auteursrecht, er moest pedagogisch verantwoorde content komen, er moesten afbeeldingen vergaard worden, er moest een design komen etc, etc, etc.

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar eind 2015 is uiteindelijk een eerste versie van de app gelanceerd en daar zijn we trots op! Uiteindelijk is het de bedoeling dat de app zal groeien en dat er naast biologie ook andere vakken ontsloten worden. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering, vanaf nu zal de app continu geoptimaliseerd worden. We hopen dat AppWijs daadwerkelijk het hulpmiddel zal zijn waar de leerling echt iets aan heeft.

Over-AppWijs
De leerling staat bij AppWijs centraal.
Spelenderwijs beter worden in het vak biologie, dat is de insteek!

- Silvio Kramer, Leraar biologie & initiatiefnemer AppWijs